Det vil alltid komme nedturer

Uncategorized May 07, 2016

Jeg må innrømme at i dag har jeg ikke vært en ok person. Verken overfor meg selv eller mine omgivelser. Hver dag legger jeg ut oppdateringer på facebooksiden min Veileder Cecilie Flo. Mitt ønske er at innleggene skal inspirere, gi økt kunnskap om autisme og ADHD og gi noen oppmuntrende ord for dagen. 

 


Bildet til venstre var dagens affirmasjon (positive ord) for dagen idag. "Jeg liker meg selv akkurat som jeg er". Helt ærlig; i dag har jeg ikke likt meg selv i det hele tatt. Det har egentlig vært en ganske dum helg. Og det mest irriterende av alt er at jeg ikke kan skylde på noen! 

Jeg, som konsekvent skriver ned hva jeg skal tenke idag og en detaljert plan for hva jeg skal gjøre, ble tatt av det bråvarme været. Jeg kjente en veldig stressfølelse i kroppen (ja, nå kjenner jeg faktisk at stresset kommer - fremskritt!), og fikk for meg at her gikk det ikke an å gå på verken utebad eller sole seg på terrassen til vinterklærne var tatt bort og sommerklærne tatt inn i skapet. Dessuten var det jo selvfølgelig helt nødvendig å gå igjennom klær som er for små og derfor legges i poser til Fretex og hva kan lillesøster arve av storesøster? Dessuten resulterte dette i dette vaskerommet: 


 
Tror du at husets to frøkner var enige i mammas prioriteringer? Nei, du har helt rett. De var ikke enig! Fører det til en hyggelig, avslappet søndagsstemning? Nei, du har selvfølgelig helt rett i det også! For dette prosjektet, med alle delprosjekter det førte med seg (som 10 maskinvask) gjorde jo selvfølgelig at det hverken ble tid til utebad, en is i sola eller noe annet som minner om nyting av dagens solstråler....

På facebooksiden min er jeg også en talskvinne for at vi skal omgi oss med mennesker som gir oss energi, og ikke tapper oss for energi. Og jeg tar til orde for å tilgi. Tilgivelse er ikke alltid lett. Det føles rett og slett umulig noen ganger. Dessuten er det ikke så lett å bare bestemme seg for at ikke andre skal tappe meg for energi. Denne helgen har jeg følt på kroppen at det er noe jeg sliter med å tilgi. Og jeg har følt på kroppen hvordan noen tapper meg for energi, til tross for flere mil mellom oss. Hvorfor? Fordi jeg lar det ta plass i meg. Jeg lar det forsure dagen min. 

Hvorfor forteller jeg deg dette? Jo, for å vise at ingen er vi mer enn mennesker. Vi kan være psykolog, pedagog, coach. Vi kan ha en tittel og en jobb som gjør at det kan virke som om vi har alt på stell. Men vi går også på tryne. Jeg VET hvordan man best skal være overfor barn med autisme og ADHD, jeg praktiserer hver dag effektive teknikker for mental trening. Men hjemme er hverken du eller jeg vårt yrke. Overfor mine barn er jeg ikke pedagog, men bare en mamma, som aldri, aldri kan bli perfekt. Hjemme er jeg bare et menneske på godt og vondt, som prøver så godt hun kan. Akkurat som deg og alle andre. 

Jeg kommer til å fortsette å dele sitater som minner oss på den utrolige kraften som ligger i tankene våre. Selv om jeg falt litt i dag, vet jeg at for noen år siden hadde jeg gått helt i kjelleren av de følelsene som regjerer i kroppen min denne helgen, og det vil ikke skje denne gang. Hva er nytt? Jeg er NY! Jeg er en annen person enn det jeg var for bare et år siden. Jeg klarer å identifisere og stoppe opp ved følelsene og mine egne reaksjoner. Jeg kjenner at de vonde følelsene kommer, jeg har en bevissthet om at nå er jeg ikke en god mor eller god ektefelle. Jeg klarte ikke å SNU tankene mine med en gang denne gang, men jeg vet nå at med mer jobbing vil jeg klare det. Mennesker som jeg har latt stjele energien min, og vansker med å tilgi, gjorde at mitt "gamle" stress kom tilbake denne gang. Men denne gang har jeg erfaring som gjør meg trygg på at jeg klarer å snu tankene. Jeg vet at jeg kan klare å ta valg som er til det beste for meg. Og når jeg har klart dette, tro meg: Da klarer DU det også! 

Er du forelder til barn med ADHD?

Hver uke publiserer jeg en ny artikkel om ADHD og hvordan vi foreldre kan forstå og støtte barna våre best mulig. Og ikke minst, hvordan vi tar vare på oss selv i en krevende hverdag. 

Klikk på knappen under, så sender jeg artiklene gratis til din e-post hver søndag.

JA, SEND MEG ARTIKLER
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.