Hvor god er du på struktur i hverdagen?

Uncategorized Apr 02, 2016

Dette innlegget ble skrevet i høst. Konklusjonen er at jeg har ENDRET LIVET MITT RADIKALT! Jeg er ikke der lenger! Herlig og inspirerende å se hva vi kan få til hvis vi vil!


De siste månedene har jeg tenkt mye. På noe så filosofisk og dypt som Livet. På det livet jeg og familien min lever og det livet vi vil leve. Alle disse tankene er mine, og jeg skal spare deg for dem. Men, i løpet av tre, deilige, late uker i Spania, fikk jeg overskudd til å tenke over tankene, og prøve å strukturere dem rett og slett. Og jeg ser at mange av dem har å gjøre med nettopp STRUKTUR. Eller mangel på sådan… Når jeg er på jobb, tenker jeg på ungene og hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem, når jeg er hjemme, tenker jeg på hva jeg skal gjøre på jobb. Jeg har hundre tanker i hodet, og prøver gjerne å gjøre noe med flere av disse tankene samtidig. Jeg er rett og slett alltid et annet sted enn her og nå! STRUKTURERT? Nei! EEFFEKTIV? Nei! STRESSENDE? Ja! Er dette kjent?

Det som blir tydeligere og tydeligere for meg at det å leve slik, ikke bare er stressende for meg. Men også for de som står meg nærest. Særlig for de to jentene mine! De gjør mammas stress til sitt. Men det er vel heller ikke en vitamininnsprøyting for parforholdet…

På hjemmefronten begynte vi jobben med struktur før sommeren. Men jeg må innrømme at ferien ødela det vi startet. Nå er ferien slutt, og familiestrukturen skal på plass igjen. Jeg vurderer også å gå til anskaffelse av en ukeplan for familien Gale!

Vel, nok om familiestrukturen. Dette innlegget dreier seg om min JOBB struktur. Jeg har tenkt lenge nok. Nå er det:

Time for action!
Jeg har lest mye hist og pist på nettet, og en dame jeg alltid kommer tilbake til, er Gry Sinding. Nå går jeg på et kurs online kurs, Skap din Drømmejobb! Jeg kommer helt sikkert mer tilbake til det kurset etter hvert. Gry er en sprudlende dame, som har gitt meg mye motivasjon og mange ideer. Jeg har alltid hatt mange mål, men skal de være realiserbare, skal jeg LYKKES rett og slett, kan ikke målene bare være i mitt hode, målene må GJØRES!

Jeg har mange mål i hodet mitt. Det jeg ser, er at for å i det hele tatt ha en sjanse til å nå disse målene, må jeg starte med STRUKTUR.

Jeg har laget meg fire konkrete mål for å nå mitt mål om struktur
Morgenrutine
Jeg er HÅPLØS på morgenen. Jeg vil aldri bli et A-menneske. Jeg har ikke håp om at jeg skal klare å komme meg opp kl. 0600, men når jeg er oppe, skal ikke bare ungene, men også mammaen ha struktur!

Morgenyoga (10 min), grønn juice, gjennomgang av dagens oppgaver. Dette skal gi en rolig start på dagen. En tid bare for meg og meg alene!

Jobb
Enten så er jeg ikke motivert med jobben som skal gjøres, og derfor gjør jeg litt her og litt der, eller så bobler jeg over av energi og arbeidslyst, og vil gjøre absolutt alt! Og gjerne på en gang. Problemer med begge, er at det blir litt av alt, og ingenting blir ferdig. i min nye strukturerte hverdag, skal jeg følge strukturen jeg har laget meg. Jeg har nå laget meg en ukeplan hvor jeg har faste oppgaver hver dag, hver uke. I tillegg skal jeg følge to-do lista med gjøremål for den enkelte dag.

E-mail struktur
Plingen på mailen skal slås av. Mail skal sjekkes på bestemte tidspunkt. Det som skal slettes, slettes, det som må lagres, lagres. Svar på enkle mail med en gang, to-do list på det som må følges opp.

Avslutning på dagen
Den siste store utfordringen jeg har (vel, som tas opp i dette innlegget…) er avslutningen på dagen. På samme måte som på morgenen, er jeg HÅPLØS på kvelden. Jeg skal kjøpe vekkerklokke. Det er ikke lov å bruke mobilen som vekkerklokke. Mobilen skal bort fra soverommet! I tillegg skal jeg , før dagen avsluttes, lage en to-do liste for neste dag. På denne måten slipper jeg, forhåpentligvis, stresse over hva jeg skal gjøre neste dag i senga. For eksempel. Starten på dette blogginnlegget ble skrevet i hodet mitt kl 0230 i natt. Skjønner du?!

For meg er dette store ting, og jeg kan ikke klare å gjøre alt dette på en gang. Da vil korthuset falle sammen før det har begynt. Jeg må derfor ha struktur på endringsprosessen! Jeg har prøvd mange ganger. Jeg har i alle fall TENKT at jeg skal prøve mange ganger. Men nå SKAL jeg klare det. Hvorfor? Fordi denne gang har jeg en DRØM større enn meg selv som er min MOTIVASJON!

Hva er din drøm? Følg Drømmen! Lev den!

Er du forelder til barn med ADHD?

Hver uke publiserer jeg en ny artikkel om ADHD og hvordan vi foreldre kan forstå og støtte barna våre best mulig. Og ikke minst, hvordan vi tar vare på oss selv i en krevende hverdag. 

Klikk på knappen under, så sender jeg artiklene gratis til din e-post hver søndag.

JA, SEND MEG ARTIKLER
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.