Mitt hvorfor

Jeg er doktor! Doktor i pedagogikk fra Universitetet i Oslo.

Jeg har alltid vært karrierekvinne. Jeg fikk en forskerjobb på universitetet rett etter hovedfag, og var dødsstolt!! Jeg jobbet på universitetet i 13 år, tok en doktorgrad i pedagogikk og hadde en post.doc stilling i et stort, spennende prosjekt etter det. Jeg fikk to barn i løpet av stipendiatperioden, og etter hvert flyttet vi fra Oslo til Fredrikstad, og jeg pendlet til Oslo. Jeg elsket jobben min! Men innså etter hvert at det ble vanskelig å kombinere med familielivet. Jeg følte liksom at jeg ikke strakk til noe sted. Dette er kanskje en kjent følelse? Jeg fikk etter hvert en jobb i Østfold, i nabobyen. Og planen min var at nå skulle alt bli bra!

Column 2
Men livet blir ikke alltid som vi har tenkt. Jeg har i grunn tenkt at det rammer andre, men ikke meg. Men noen ganger er du den livet rammer. For vår del betød det at vi fikk en datter som trenger ekstra oppfølging. Hun trengte mamma`n sin. Masse! Jeg begynte å se bakover, og forsto at når vi hadde gjort endringer, hadde de vært små, og i grunn mer av det som ikke funker. Jeg innså at det var på tide å gå en annen vei. Jeg måtte ta ACTION i eget liv! Karrierekvinnen ser at jobb og egen karriere betyr lite i forhold til at barna skal ha det bra. Jeg trengte en jobb med fleksibilitet. Jeg trengte frihet. Der og da ble drømmen født. Jeg skulle starte for meg selv. Jeg skulle bli en GRUNDER!!


Men hva skulle jeg gjøre? Høsten 2014 år kjøpte starterpakken til Mary Kay, og solgt litt for gøy. Det var en bigeskjeft som gjorde meg gladere, og ga meg energi og overskudd. Jeg innså at den jobben gir meg den friheten jeg er ute etter. Jeg er hjemme når barna kommer fra skolen. Og vet du, tiden mellom 14-17 er den viktigste tiden på hele døgnet! Det å gjøre leksene med barna og lage middag uten stress. Etter 1700 kan jeg godt jobbe igjen. Ha kurs på kvelden er bare hyggelig! Jeg treffer jo så mange hyggelige damer!
Hva gjorde jeg? Jeg sluttet å sammenligne meg med andre, jeg turte å innrømme overfor meg selv og andre at min historie er som den er. Du får ikke endret historien din, men du har ALLTID et valg! Det er ingen som lever livet for deg. Du må gjøre det selv. Ta action i eget liv. Nå tør jeg gjøre det. Det er kjempe skummelt, men du verden så deilig!

Grundertilværelsen er også en personlig utvikling. Det øker selvfølelsen og gir selvtillit. Tro på at dette klarer jeg! Derfor er ikke «Lotuskilden» bare en måte å tjene penger på, det er en personlige utvikling, det er min reise. Som et ledd i å ta ansvar for eget liv. Du har sikkert også møtt motstand i livet ditt. Kanskje lite, kanskje har du vært så sliten, lei og utbrent at du har lagt deg ned i sofaen. Jeg har ligget på sofaen, jeg har grint, og jeg har skyldt på alle mennesker rundt meg. Jeg har vært sint og bitter. Følt meg som et offer. Og vet du? Det funker ikke.

Jeg har min drøm som holder meg oppe, som gjør at jeg tar action. Du må finne DIN drøm. Jeg VET at snakker jeg positivt til meg selv, og venner meg til positive tanker, så blir jammen dagen lysere også! Skritt for skritt. Sakte men sikkert. Noen ganger er i ferd med å gi opp, men da ser jeg drømmen min for meg. Det er ikke noen grunn til at det ikke jeg skal klare det da. Også prøver jeg å ta opp mine sterke sider. Jeg er kunnskapsrik, jeg er modig og jeg er raus. Når jeg kjenner at det bobler i kroppen av yrhet og glede- da tenker jeg at jeg har valgt rett! Det er ikke vanskelig, men det er knallhard jobbing!

Det er herlig å ta action i eget liv!

Er du forelder til barn med ADHD?

Hver uke publiserer jeg en ny artikkel om ADHD og hvordan vi foreldre kan forstå og støtte barna våre best mulig. Og ikke minst, hvordan vi tar vare på oss selv i en krevende hverdag. 

Klikk på knappen under, så sender jeg artiklene gratis til din e-post hver søndag.

JA, SEND MEG ARTIKLER
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.