BLI MED NÅ!

Bli den forelderen du ønsker

I løpet av tre uker

Uten å konstant måtte mase og kjefte og føle på på maktesløshet og kaos.

Er du forelder til barn eller ungdom med ADHD, som ønsker å støtte og hjelpe barnet ditt, så vet du antakelig allerede at du trenger å gi beskjeder på en god måte, og være rolig og tålmodig. 

Så jeg skal spare deg for leksen om hva du bør gjøre!

Det er ingen grunn til å overbevise deg om noe du allerede vet så inderlig godt. Du VET jo antakelig innerst inne at det å være rolig selv er selve nøkkelen til å få barnet rolig, til å ville samarbeide og få det hyggelig hjemme. 

Men du har kanskje erfart at en ting er å vite, en helt annen ting er å gjøre! Du blir irritert, også gir du enten etter (da får du i hvert fall slutt på kranglingen) eller så kommer masekjerringa frem igjen. 

Dette vet du

kanskje ikke

Om hvorfor det er så viktig å være rolig og trygg i foreldrerollen

 • Barna speiler deg 

  Selvom du er rolig i stemmen, merker barna om vi ikke er rolige inni oss. Når du er trygg derimot, smitter det over på barna. De blir roligere, og ikke minst de blir trygg på deg. Trygge barn ønsker å gjøre som den voksne sier.
 • Barnet ditt føler mestring

  Føler du mestring og trygghet, vil du lettere ha realistiske forventninger til barnet ditt. Du setter barnet opp til suksess, så de vil føle at de klarer. Barn med god mestringsfølelse er glade og fornøyde barn!
 • Stemningen i familien er roligere

  Når du blir bevisst og endrer kommunikasjonen med ungene dine, får du ikke bare barn som gjør hva du sier, men dere får det hyggelig sammen også! For første gang på lenge så kan hele familien gå ut sammen, uten at det blir bråk og krangling!
 • En rolig morgen med en kopp kaffe

  Er du trygg, vil du møte dagen på en annen måte. Ikke bare vil morgenen bli mindre stressende, og jobben nås i tide, en god start på dagen er også oppskriften på en god dag
 • Du får mer overskudd og energi

  Når du slipper å bruke energi på brannslukking (få barnet på skolen, til å gjøre lekser, slutte å slå osv.) så kan du med god samvittighet nyte livet litt også. Som igjen gjør at du får mer overskudd til barna. 

Selvom motivasjonen for å være en tydelig og trygg forelder er klar, er veien til å faktisk gjøre det, alt annet enn klar.

VÆRE TRYGG I FORELDREROLLEN? FANTASTISK!

Men hvor i alle dager starter jeg??

Du har prøvd så mange ganger
Og vært på nippet til å gi opp nesten like mange ganger, men du kan jo ikke gi opp barnet ditt! Du har prøvd alt, men ingenting funker.
 
Han kommer seg ikke opp om morgenen, før dere har kommet dere ut døra har det vært minst fem kriser. Rekker du morgenmøtet er du heldig. 
På ettermiddagen og kvelden er alt en kamp. Gidder ikke å dekke på bordet når du ber om det, gjør ikke lekser, krangler med broren, som, gjerne ender med at han slår! 
 
Du har gjentatt deg selv hundrevis av ganger, men det går ikke inn! Du har lovet belønning hvis han kommer seg på skolen i tide, allikevel kommer han for sent. Du tar bort telefonen når han slår broren, men likevel fortsetter han å slå! 
Du føler deg rådvill og maktesløs. Og så usigelig alene. Skal det bli sjans til noe som ligner ro, så må han bare gjøre sin del! 
 
Hvorfor de fleste foreldre til barn med ADHD føler at ingenting fungerer
Foreldre blir anbefalt å gi gode beskjeder, rose masse, belønne og gi konsekvenser. Problemet er at vanlig barneoppdragelse sjelden fungerer for barn med utfordringer. 
 
Uten en super klar steg-for steg plan å følge, så vil de fleste foreldre starte i feil ende, og da vil ikke hverken rosen eller beskjeder fungere, uansett hvor klare de er.  
Det finnes en plan for hvordan barn med ADHD trenger å bli møtt
Som foreldre så er det ikke et alternativ å gi opp ungene sine. Men utfordringen er at du har andre barn å ta vare på også, og de er avhengig av deg. Så du kan ikke risikere å mislykkes som foreldre. Det er ikke et alternativ. 
 
Men i det øyeblikket som krangelen er i full gang igjen, så føles det nærmest umulig å reparere, og den snikende følelsen av å være en dårlig forelder setter seg atter en gang. 
 
I det mest her i livet, så får vi en plan og bruksanvisning for hva vi skal gjøre. Men barna våre kom ikke med en plan, selvom vi jammen noen ganger hadde trengt en! 
 
Men heldigvis for deg, så finnes det en steg-for-steg plan for hvordan barn med ADHD trenger å bli møtt, og det er flere foreldre som har fått en roligere hverdag, og som nå er trygg i foreldrerollen. 
 
Det betyr at, selvom du føler at du er sent ute, så er der aldri for sent. Du har en gylden mulighet til å starte i dag, med blanke ark og fargestifter til! 

De 4 årsakene til at du føler deg maktesløs og ikke aner hva du skal gjøre

Årsak 1

Du tar utgangspunkt i atferden

Det å oppdra barn og unge med ADHD og tilsvarende utfordringer, er ikke spesielt vanskelig. Men med feil utgangspunkt, går det lett galt.  
 
Hva gjør jeg når han ikke sitter stille ved middagsbordet? Han bør gjøre det nå, han er jo 12! Han hører aldri på beskjeder, han er så uoppdragen!
 
Dette er bare noen av mange forventninger som foreldre vil at jeg skal hjelpe dem å «fikse». 
 
De fleste foreldre vil ha oppskriften for hvordan de kan «fikse» barnet eller barnets atterd. Men saken er at det ADHD er ikke bare å fikse. Det er ikke et brukket bein som du kan gipse, også blir det bra om 6 uker.
 
Barnet må håndteres, med sine styrker og utfordringer. Og når du gjør det, vil spørsmålet ditt i stedet være hva kan jeg gjøre for å hjelpe? 
 
Da skifter du perspektiv fra vil ikke til kan ikke, og barnet vil føle seg støttet og forstått. 
Årsak 2

Du forstår ikke barnet

Barn og unge med ADHD har en hjerne som er koblet annerledes. Og uten kunnskapen om hva som er mer krevende med ADHD, så er det vanskelig å forstå barnet. 
 
Hvilke kognitive funksjoner er krevende, og hva vil det si for barnets atferd?
 
Mange er så fortvilet over at de ikke forstår barna sine. Med noe kunnskap om hva ADHD egentlig vil si, mer enn hyperaktivitet, impulsivitet og oppmerksomhet, vil synet og forståelsen endres automatisk.
 
Klarer du å se barnet gjennom hans briller, vil ikke bare barnet føle seg forstått, du vil også føle en langt annen trygghet, som gjør at dere spiller på samme lag.  
Årsak 3

Du maser og kjefter

Det er mulig å få dem til å ta i mot en beskjed og høre på det du sier, uten at du skal mase og heve stemmen eller gi etter. 
 
Som foreldre så kommer vi inn i en dans, der vi blir utrygge. Da maser vi, gir etter, kommer med tomme trusler eller en konsekvens. Maser du eller kommer med trusler, så vil barnet fortsette å mase eller ignorere deg. Gir du etter eller kommer med en konsekvens, vil dansen slutte, men har du oppnådd det du ønsker? 
 
Det er på tide å snakke rolig og vennlig, og samtidig oppnå det du ønsker!
Årsak 4

Bruker system som ikke fungerer

System, struktur og klare regler fungerer, og er avgjørende for barn og unge med ADHD. Men det er en del ting som må på plass for at det skal fungere. 
Har du klare forventninger? klarer barnet å gjøre det du forventer, har du en god relasjon i bunn, hva vil du oppnå med strukturen? har du involvert personen som skal bruke systemet?
 
Det er så mange spørsmål som må tas stilling til. 
De fleste foreldre starter med strukturen. med belønningene og konsekvensene. Saken er at du kan ikke bare lage et system. Et system er noe av det siste du gjør, når du har alle de andre byggesteinene på plass. men når det er gjort riktig, er det en uvurderlig måte å støtte og veilede barna dine på. 
 
Det er på tide å lage systemet slik at du lykkes med det! 

Shh...Jeg skal fortelle deg en hemmelighet

Mange ADHD-foreldre, er usikre på hvordan de skal håndtere den utfordrende eller utagerende atferden. Noen foreldre virker så trygge og rolige, mens andre river seg i håret, og føler seg mer og mer maktesløse etterhvert som årene går. 
 
Og hovedårsaken til det, er som du antakelig har sett til nå, er fordi vi starter i feil ende. Egentlig så er oppskriften ganske enkel, men du må endre ditt TANKESETT, og det er det som er krevende. 
 
Men så lenge du er åpen, nysgjerrig og lyttende,  med et godt hjerte for barna dine (noe jeg vet du har) så ligger veien klar for at du blir den forelderen du ønsker å være. 
En forelder som er nysgjerrig og forstår barnet sitt, som er rolig og kommuniserer på en vennlig og tydelig måte, og som gir barnet en struktur som er til hjelp og støtte i hverdagen. 
 
Nøkkelen for å oppnå dette er en foreldremanual for deg som har barn og unge med ADHD.
 
Jeg vil gjerne vise deg hva en foreldremanual for å bli trygg i foreldrerollen inneholder .

"Den store forskjellen er at jeg er mer trygg på meg selv. Jeg har mer kontroll i hverdagen og i min relasjon med barna.

Det som har hjulpet meg mye er å ta en ting om gangen.

Kurset er enkelt å forstå, og det er på mitt nivå. Som foreldre så trenger vi forklaring hvorfor vi skal gjøre, ikke bare for at noen sier at vi skal, og det får vi hos Cecilie"

Stine Merethe, mamma

"Tonen hjemme har blitt mye bedre og jeg har fått et tettere bånd til datteren min, fordi jeg nå forstår henne. Tidligere var jeg frustrert og forstod ingenting og forholdet vårt ble barre verre. Jeg overøste henne med prekener om hvordan ting bør gjøres. Nå forstår hvorfor hun gjør ting som hun gjør, jeg vet at det ikke er trass, og jeg har verktøyene for å handle på en annen måte.

Cecilie har en veldig entusiastisk og oppmuntrende, og bruker egen erfaring som gir kurset en ekstra tyngde"

Fridbjørg, mamma

Nytt kurs:

Foreldremanualen

Kurset som tar deg steg for steg på veien fra kaos til trygghet i foreldrerollen

Jeg har tatt alt det jeg har erfart i arbeidet med egne barn og som jeg har lært bort til alle mine kunder og gjort det om til et introduksjonskurs. Du får ikke abstrakt og vanskelig tilgjengelig teori, men steg for steg hvordan du kan gjøre det samme som kundene mine og jeg gjør. 
 
Du får ikke nok en person som forteller deg alt du vet, men ikke klarer å gjøre, derimot får du forklaringen, manualen og oppgavene som følger deg på veien fra overlevelse og kaos til mestring og trygghet i foreldrerollen.

"Foreldremanualen" er for deg som ønsker en kort og konsis manual, uten for mye dill dall. 

Foreldremanualen er det eneste kurset i sitt slag som... 

1. Tar utgangspunkt i hva som ligger bak atferden
2. Gir deg en forståelse av hva ADHD egentlig er, og hvordan det kommer til uttrykk
3. Lærer deg en interaksjonsmodell slik at dere er på samme lag
4. Setter realistiske forventninger slik at barnet føler mestring
5. Lærer deg hvordan du lager system som fungerer 

Hvis du er klar for møte barnet ditt på en ny måte, samtidig som du ikke maser og kjefter...

Her er hvordan jeg hjelper deg til å komme dit

Steg 1

Se barnets atferd fra et nytt perspektiv 

I steg 1 så jobber vi med å se på barnet fra et nytt perspektiv. Jeg lærer deg en måte å tenke på, som vil føre til en umiddelbar endring i responsen du får hos barnet ditt. Jeg leder deg også i gjennom en prosess for at du skal finne ut hvilke utfordringer dere skal fokusere på først. Dette er en nøkkel for å lykkes.  

 I steg 1 lærer du:

 • Hvordan du går fra å fikse til å håndtere barnets utfordringer
 • Hvilket område dere bør ta tak i først, og hva dere ønsker å oppnå
 • Hemmeligheten for å integrere et nytt syn på barnet.
Steg 2

Forstå barnet ditt (og barnet vil føle seg forstått)

Nå har du fått et nytt syn på barnet og atferden. Men for at du virkelig skal forstå barnet, trenger du noe mer. For at barnet skal føle seg forstått, må du kunne se barnet ditt fra hens verden. Dette steget gir deg en grunnleggende forståelse av barnets vansker. Om du har barn med ADD eller ADHD vil du lære om de kognitive funksjonene som er krevende og hvordan dette kommer til uttrykk i barnets atferd. 

Selvom du ikke har noen nevrologisk kunnskap fra før (de færreste av oss har det), vil du få en enkel forklaring på abstrakt forskning, som gir deg en trygghet når du kommer i utfordrende situasjoner med barnet ditt.  

I steg 2 lærer du:

 • De 6 hovedutfordringene og hva det gjør med atferden
 • Årsaken til at så mange aktiviteter og hendelser blir kaotisk og krevende
 • Hva er vanskene ved ADD og ADHD?
 • Når følelsene tar overhånd
Steg 3

Håndter barnet (med mestring og trygghet)

Når du har endret perspektiv og fått en grundig forståelse av hva ADHD faktisk er og hvordan det kommer til uttrykk hos barnet ditt, ja da er du endelig klar for rosinen i pølsa! Men du vil erfare, at før du har kommet til steget der du lærer hvordan du skal håndtere barnet, så har du allerede blitt tryggere og hverdagen roligere. 

Men i steg 3, så er du klar for å ta det hakket videre. I dette steget lærer du de 6 strategiene for å håndtere barna på, så du ikke bare driver brannslukking, men også oppdrar glade og fornøyde barn.  

I steg 3 lærer du:

 • Ro som grunnmuren for all læring
 • Skap en god relasjon og alt annet vil fungere bedre
 • Bryt trassirkelen med interaksjonsmodellen
 • Lær barnet å samarbeide
 • Møt barnet med realistiske forventninger slik at hun føler mestring
 • Den gode strukturen, for oversikt og forutsigbarhet

Her er hva du får når du blir med i dag:

Foreldremanualen - Normalpris: 1990,-

 • Lukket kursportal med videoer og oppgaver du tar i eget tempo.
 • Tilgang i ét år.
 • Lukket facebookgruppe - Verdi 1000,-

En gruppe for mine kunder der foreldre til barn med ADHD og lignende utfordringer støtter og hjelper hverandre.

Total verdi inkl fb gruppe: 2990,-

Men når du blir med i dag, får du tilgang til alt for halv pris (kun 999,00,-)

JA, JEG ER MED!

Ofte stile spørsmål

Dette er spørsmål jeg ofte får fra kundene mine:

Ja. Kurset er like aktuelt om du har et barn eller ungdom som ikke er diagnostisert, og som du ser har utfordringer som ligner. Kurset er også aktuelt om du har barn med tourettes, høytfungerende autisme, NLD, dysleksi eller traumelidelser.

Selvfølgelig! Stegene er like relevant om du har en på 3 år eller på 18 år. det er kjempe viktig å få en god relasjon med tenåringene. 

Du må også huske at det aldri er for sent! Det kan være mer krevende å få til en endring hos en tenåring enn når du begynner når de er små, men hjernen er plastisk, og det viktigste er at du gjør noe NÅ!

Det er veldig vanlig for foreldre til barn som har utfordringer at de er uenige om hvordan de skal håndtere utfordringer, som for eksempel frustrasjonsutbrudd. Kurset egner seg veldig godt som utgangspunkt til samtaler om hvordan dere skal møte barnet eller barna. Dere vil også lære mye om kommunikasjon og samarbeid, som vil være gull verdt i slike samtaler. 

Får du ikke med deg partneren din, så er kurset like verdifullt om du tar det alene. Du vil få en mye bedre relasjon med barna dine, som er virkelig er verdt det!

Dette kurset ligner ikke på PMTO, DuÅ eller noe annet kurs og veiledningsprogram på markedet. Foreldremanualen, er i motsetning, til mange andre tilbud, utviklet spesifikt for barn med eksekutive utfordringer, som ADHD.

Foreldremanualen baserer seg også på en annen måte å møte barnet på enn med konsekvenser og belønningssystemer. 

Kurset tas i eget tempo, og inkluderer ikke individuell hjelp av meg. Melder du deg på nå, får du imidlertid med deltakelse i facebookgruppen uten ekstra kostnad. Der kan du stille spørsmål og få hjelp av meg og andre foreldre.

I og med at du får tilgang til alt kursmateriale på en gang, er det ikke garanti på  dette kurset. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Her er hva du får når du blir med i dag:

Foreldremanualen - Normalpris: 1990,-

 • Lukket kursportal med videoer og oppgaver du tar i eget tempo.
 • Tilgang i ét år.
 • Lukket facebookgruppe - Verdi 1000,-

En gruppe for mine kunder der foreldre til barn med ADHD og lignende utfordringer støtter og hjelper hverandre.

Total verdi inkl fb gruppe: 2990,-

Men når du blir med i dag, får du tilgang til alt til halv pris (kun 999,00,-)

Men når du blir med i dag, får du tilgang til alt for bare 999,00,-

JA, JEG ER MED

Foreldremanualen er perfekt for deg hvis....

 1. Hvis du har et yngre barn som har utfordrende atferd, og du vil møte han på rett måte fra starten av
 2. Du har strevd med barnet eller ungdommen din en stund, og nå ønsker du å prøve noe nytt 
 3. Du er vanskelig for deg å gå på fysiske kurs, og ønsker fleksibiliteten i et nettbasert kurs
 4. Du ønsker et introduksjonskurs, som ikke tar for lang tid
 5. Du er travel, og ønsker korte, konsise gjennomganger
 6. Har prøvd konsekvenser og belønning uten å få de resultatene du håpet på
 7. Du ønsker den raskeste måten for å bli trygg i foreldrerollen på
 8. Klar for å gjøre de endringene som kreves for å bli den forelderen du ønsker. 

Hvis du har sagt "ja" til noen av de overstående kriteriene, kan jeg ikke vente med å se deg på innsiden av Foreldremanualen!

Her er hva du får når du blir med i dag:

Foreldremanualen - Normalpris: 1990,-

 • Lukket kursportal med videoer og oppgaver du tar i eget tempo.
 • Tilgang i ét år.
 • Lukket facebookgruppe - Verdi 1000,-

En gruppe for mine kunder der foreldre til barn med ADHD og lignende utfordringer støtter og hjelper hverandre.

Total verdi inkl fb gruppe: 2990,-

Men når du blir med i dag, får du tilgang til alt for kun 999,00,-

Verdi: 2990,-

NÅ: 999,00,-

JEG ER MED!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.